The building by the Blue lagoon is the first phase of constructions that accommodates health service and tourist service facilities by the lagoon.

The building has two floors and a technical basement. During the design there was an emphasise on the conjunction of modern design and a unique nature and the building is set in the edge of the lava “Illahraun” (Mean lava). From the guest car park area to the main entrance the walk approx. 200 m is in a lava rift. Once through the entrance there is a wall, manmade out of lava that leads through the entrance hall and the restaurant out to a veranda by the Blue lagoon and connects the building to the untouched natural lava wall that surrounds a part of the lagoon used for bathing. From the entrance hall there is an access to the dressing rooms and the bathing facilities, restaurants, conference hall and a tourist shop.

Through a glass wall in the entrance hall and the restaurant area there is a view over the bathing area that is approx. 5.000 m2. The building itself is approx. 2.700 m2.

 

Customer  Eldvörp  
Project start July 1998
Project finish July 1999
Contractor ÍAV hf.
Architects
VA architects
Structural engineering Honnun now Mannvit
HVAC engineering Honnun now Mannvit

Electrical engineering

Rafteikning now Verkis
Ventilation system Varmaverk
Project supervision Suðurnes Engeneering
63.880287,-22.449222|/media/8550/120ver005.jpg?w=250&h=109&mode=crop|Blue lagoon|/dk/konstruktion/faerdige-projekter/industrelle-forretnings-kontor-og-boligbyggninger/blue-lagoon/| The building by the Blue lagoon is the first phase of constructions that accommodates health service and tourist service facilities by the lagoon.|satellite | blue | Yderligere